Tuesday, May 15, 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

Προς
τον Εξοχότατο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
 κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο,


Κύριε Αντιπρόεδρε,
Με αφορμή την δημοσίευση του πορίσματος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, για το θέμα των μελετών που αφορούν την εγκατάσταση  ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων,  περιλαμβάνει και ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ) στο Γραμματικό Μαραθώνα, σε απάντηση  σχετικής επιστολής  σας από 12/05/2012
με την οποία απαντάτε  σε αναφορά μου [1]  , επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα εξής:
1. Αποδεικνύεται πλέον αναμφισβήτητα ότι οι μελέτες που ως γνωστό χρυσοπληρώθηκαν από τα χρήματα των πολιτών (δηλαδή και τα δικά μου) περιέχουν σωρεία ψευδών, ανακριβών ή παραπλανητικών στοιχείων (ηθελημένα ή αθέλητα).Τις μελέτες αυτές οι αρμόδιες δημόσιες  υπηρεσίες ελέγχου, «αξιόπιστες» (κατά την άποψή σας), ενέκριναν και υιοθέτησαν. Επομένως πρέπει γρήγορα, αμέσως, έχετε ευθύνη, να παραπέμψετε τους υπεύθυνους στην Εισαγγελέα, όπως εσείς ο ίδιος γράφετε στην επιστολή σας [3],  (ελπίζω όχι όσο γρήγορα προχωρήσατε στην ρύθμιση των προβλημάτων του Κέντρου της Αθήνας που είχατε αναλάβει ή όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί σας στην Κυβέρνηση).
2. Εξεπλάγην που μέσα σε 20 ώρες αφότου κατέθεσα στην εισηγήτρια του ΣτΕ  την υδρολογική μελέτη ( 11/05/2011, ώρα 12μ ) [2], που παρήγγειλε το ΙΝΕΠΕΠ (Ινστιτούτο Επιστημονικών Εφαρμογών και Πολιτισμού) με αναμφισβήτητο επιστημονικό συμπέρασμα ότι:  «Από την ανάλυση προκύπτει η ύπαρξη δύο ρεμάτων εντός της λεκάνης του ΧΥΤΑ»,  «ενημερωθήκατε» για το περιεχόμενο της μελέτης, αξιολογήσατε τα επιστημονικά στοιχεία και τα συμπεράσματα που περιέχει, τα «χαρακτηρίσατε»  και «αποφασίσατε» ότι η μελέτη είναι αναξιόπιστη, εσφαλμένη, και ανακριβής, αφού δεν συμφωνεί με τα δικά σας κυβερνητικά συμπεράσματα και πρέπει να απορριφθεί. Δυστυχώς για σας, η αλήθεια έλαμψε και αποδεικνύεται τώρα η αξιοπιστία της μελέτης του ΙΝΕΠΕΠ (την οποία φυσικά δεν πλήρωσε το Δημόσιο) και η απόλυτη αναξιοπιστία των μελετών πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η επιλογή της περιοχής Γραμματικού Μαραθώνα, την οποία υιοθετήσατε και απορρίφθηκαν άλλες προτάσεις για άλλες θέσεις.


3. Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής σας της 12/05/2012:
α. η διαπίστωση ή η απειλή ή η απαξίωση που καταχωρείτε στην επιστολή σας για το επάγγελμά μου και την συμμετοχή του  γυιού μου στη μελέτη και τα σχόλια για το ΙΝΕΠΕΠ  δεν με απασχολούν. Εν τούτοις η αξιοπιστία και η ακρίβεια της μελέτης, την οποία αμφισβητήσατε, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στην πράξη. Διερωτώμαι όμως πως μέσα σε 20 ώρες συγκεντρώσατε όλα τα προσωπικά στοιχεία που με αφορούν, αποτελέσματα δημοτικών εκλογών, εργασιακά, δήθεν αιτήσεις (;;;) του ΙΝΕΠΕΠ για χρηματοδότηση από δημόσιο (ανακριβές στοιχείο) ,συντάξατε την επιστολή και βιαστήκατε να με απειλήσετε και να με «συμβουλεύσετε»,για ποιο λόγο άραγε;;;  Εγώ κρίνω πολιτικά το έργο σας ,(κατά την άποψή μου εν πολλοίς ανύπαρκτο) και τις πράξεις σας δημόσια. Εσείς από ποιες υπηρεσίες και γιατί συλλέγετε πληροφορίες για το άτομό μου άσχετες με το περιεχόμενο της αναφοράς μου;;;   Ποια «ασφαλίτικη» υπηρεσία διέθετε τα στοιχεία και σας τα προσκόμισε σε ελάχιστο χρόνο;;; (μόνο 20 ώρες). Αναζητάτε προληπτικά και προκαταβολικά  σχετικά στοιχεία για όλους τους πολίτες που αναφέρονται υπηρεσιακά σε θέματα των αρμοδιοτήτων σας;;;  Παρακαλώ αν διαθέτετε πολιτική λεβεντιά αποκαλύψτε τους και κυρίως τον λόγο που τις περιλάβατε στην επιστολή σας. (κατά σύμπτωση σήμερα, 28 Ιανουαρίου, είναι η ετήσια Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)
β. δεν έχω καμιά ιδιοκτησία ούτε οικοπεδική διεκδίκηση σε απόσταση 15 χιλιομ. (επί ευθείας) από το Γραμματικό. Εντυπωσιάζομαι που θεωρείτε απίστευτο και ανεξήγητο ως πολίτης  να ασχολούμαι με το περιβάλλον και τον τόπο μου χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς  να έχω προσωπικό συμφέρον και σας επιστρέφω την κατηγορία για κρυμμένη ιδιοτέλεια. Ως πολίτης έχω δικαίωμα να παρεμβαίνω υπεύθυνα, να αιτούμαι, να αναφέρομαι και να διαμαρτύρομαι για την πολιτική μιας αποδεδειγμένα ανίκανης πολιτικά Κυβέρνησης που επιμένει να προκαλεί καταστροφές στο περιβάλλον ακόμα και όταν δεν θίγονται στενά προσωπικά μου συμφέροντα. Εσείς κε Αντιπρόεδρε κάνετε έτσι;;;
Επιφυλασσόμενος ως πολίτης για όλα μου τα δικαιώματα, καταγγέλλω την συμπεριφορά σας και σας καλώ να ενεργήσετε αμέσως σύμφωνα με το καθήκον σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να ελέγξετε πολιτικά, διοικητικά και ποινικά τους υπεύθυνους των εταιρειών και της διοίκησης για τις πράξεις και τις αμέλειές τους με προφανές αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή Γραμματικού Μαραθώνα.
Για κάθε διευκρίνιση είμαι στη διάθεσή σας.

Παραλία Μαραθώνα 28/01/2012 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ MSc 
 ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ  Α΄
ΟΜΟΤΙΜΟΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:
[1]- (απόσπασμα από την επιστολή Κων. Κουλούρη προς τον κο Πάγκαλο, 05/04/2011)

Εξοχότατε κύριε Αντιπρόεδρε,
με αφορμή το ενδιαφέρον σας και την δημόσια δήλωσή σας ότι πρέπει το έργο της χωροθέτισης ΧΥΤΑ στην Αττική να εκτελεστεί, ενώ εσείς, όταν νομοθετήθηκε, για συγκεκριμένους λόγους δεν το είχατε ψηφίσει, διερωτώμαι και παρακαλώ αν θέλετε να μου δώσετε μια συγκεκριμένη κατηγορηματική απάντηση επί των :
1.    γνωρίζετε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων ( ΜΠΕ) στην οποία στηρίχθηκε η απόφαση για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό είναι έωλη και προφανώς παράνομη με ευθύνη αυτών που την ενέκριναν, επειδή αποδεδειγμένα στηρίχθηκε σε στοιχεία ελλιπή, ψευδή, ανύπαρκτα, παραπλανητικά, ανακριβή ή υποθετικά, κατ εκτίμηση, από σφάλμα ή από σκοπιμότητα δεν γνωρίζω.   Στοιχεία τα οποία αν είχαν καταγραφεί, μετρηθεί και καταχωρηθεί με ακρίβεια και συστηματικά στην μελέτη, θα απέκλειαν χωρίς συζήτηση την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης;
……………………………


[2] - (απόσπασμα από την υδρολογική μελέτη, για το ΙΝΕΠΕΠ της 11/05/2011)

……………………………..Αυτές οι δύο γραμμές είναι οι μόνες από τις συνολικά 8 οι οποίες έχουν επιλεγεί από το χαρτογράφο να σχεδιαστούν στο χάρτη της Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:50.000 (χαρτογραφική γενίκευση) με διακεκομμένη γαλάζια γραμμή και να χαρακτηριστούν ως ρέμα.
……………………………………
Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού λοιπόν έχει ορίσει και αυτή (όπως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος μετά από αυτοψίες) τις δύο κύριες μισγάγγειες γραμμές που διασχίζουν την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ ως ρέματα.
………………………………. 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Από την ανάλυση προκύπτει η ύπαρξή δύο ρεμάτων εντός της λεκάνης του ΧΥΤ


[3] - (απόσπασμα από την επιστολή του κου Πάγκαλου, e-Mail- 12/05/2011- 08.00 πμ)

……………………………………………….
…………………………….


  e-mail: konkoulouris@yahoo.gr

No comments: