Tuesday, May 15, 2012

Οι εκλογές και η τιμωρητική ψήφος,
…ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ!!!
                                                              Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουλούρης
                                                                                   Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

Άκου τώρα, η  Υπουργός της Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου (και ΟΧΙ των Θρησκευμάτων κατά Γεώργιο Παπανδρέου), ανακάλυψε ξαφνικά ότι έκανε λάθος δηλώσεις και ζήτησε συγγνώμη για τις «απαράδεκτες» και «φασιστικής αντίληψης» δηλώσεις της, να κάνει έρευνα και προφανώς να επιβάλλει ποινές στους «δικαιολογημένα» αγανακτισμένους μαθητές που εκδήλωσαν την διαμαρτυρία τους στην παρέλαση (υπερβολικά και άτυπα αλλά πάντως πατριωτικά και ανθρώπινα) απέναντι στο «πολιτικό σύστημα»που κορδώνεται» στις εξέδρες για να εισπράξει την τιμή που ούτε του ανήκει ούτε του αξίζει.
Ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε δραματικά, αλλά που αρνείται μετά μανίας να «αποχωρήσει»με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, να κρυφτεί στη φωλιά του (τα πολυτελή σπίτια-πύργους που έφτιαξε με χίλιες δυο κομπίνες και σκάνδαλα), και προσπαθεί με κάθε μέσο να παραμείνει στην εξουσία, συνεργαζόμενο …και με τον διάβολο!!! (καταλαβαινόμαστε νομίζω).
Αυτή λοιπόν η κυρία (;;;) Υπουργός αντί να δηλώσει έμπρακτα την συγγνώμη της παραιτούμενη... (όπως απαιτεί η πολιτική ευπρέπεια και υπευθυνότητα), με έσχατη υποκρισία δηλώνει mea culpa και απολογείται ότι «έδρασε εν θερμώ». Αν λοιπόν δεν έχει την στοιχειώδη ικανότητα να συγκρατήσει το θυμικό της σε μια ελάχιστα άτακτη στιγμή, ΔΕΝ δικαιούται να μετέχει στην Κυβέρνηση και στο Υπουργικό Συμβούλιο σε τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο.
Είναι βέβαιο ότι η «δήθεν συγγνώμη» κατατίθεται υποκριτικά με το βλέμμα στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και την «δικαιολογημένα θυμωμένη» ψήφο του Ελληνικού λαού.  Κρύβει την αγωνία για τον πολιτικό αποκλεισμό και την τιμωρία των ενόχων για το σημερινό κατάντημα της οικονομίας και της κοινωνίας.
Να ελπίζουμε όλοι και να προσπαθούμε με κάθε μέσο, οι «επερχόμενες» εκλογές να τοποθετήσουν με τη βούληση του λαού κόμματα και πρόσωπα «στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», (θυμάστε τον λόγο;;;), όλους τους σκελετούς του άθλιου παρελθόντος της πολιτικής ζωής που οδήγησαν τον τόπο και τον λαό στο σημερινό χάλι σήμερα.
Καμιά υποκριτική δήλωση μετανοίας και ανάκληση προσχηματικού λόγου του αέρα δεν τους σώζει και ο καθένας θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει.
  05/03/2012                                                        Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                                   Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                                     konkoulouris@yahoo.gr

No comments: