Tuesday, May 15, 2012

Η συνοχή του Κοινωνικού ιστού σε κίνδυνο!
   (Επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά)                                                                             
                                                         γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                                   Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

Η ΕΙΔΗΣΗ : οι πολιτικοί προπηλακίζονται από απλούς νομοταγείς πολίτες σε κάθε εμφάνισή τους. Η ζωή τους θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με την επιμονή τους να διατηρούν τα προνόμια της εξουσίας και να ψηφίζουν οικονομικά μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην έσχατη εξαθλίωση. Επικοινωνιακά κόλπα του τύπου «χαρίζω τον μισθό μου, αλλά εισπράττω ολόκληρη την παχυλή Βουλευτική σύνταξή μου» και τα προνόμιά μου, δεν πιάνουν τόπο. Οι συντάξεις και τα προνόμια των κκ Βουλευτών τρέχουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ…
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ Μαγκούφης (γνωστός για την στάση του απέναντι στο κίνημα «δεν πληρώνω»), εξεδιώχθη από ένα μπαρ στα Τρίκαλα προφανώς ως ανεπιθύμητος.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Οι πολιτικοί, οι πιο πολλοί, βρίσκονται στο «απόσπασμα της κοινωνικής απομόνωσης»! Με τη στάση τους και με τον τρόπο που ψηφίζουν για σκληρά, απάνθρωπα μέτρα εξουθένωσης των πολιτών, υποταγμένοι στις απαιτήσεις ξένων δυνάμεων. Με πρόσχημα την σωτηρία της Ελλάδας και με πραγματική αιτία την διαιώνιση της εξουσίας τους.
Η ευέλικτη αγορά εργασίας και η απομείωση των αμοιβών έχουν όρια. Η υπέρβαση των ορίων προκαλεί κίνδυνο άμεσης διάσπασης της κοινωνικής συνοχής και επαναστατική έκρηξη των πολιτών.
Για το θέμα της στάσης της πολιτικής πλειοψηφίας στη Βουλή, η πιο κάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΝΔ κο Αντ. Σαμαρά που κοινοποιείται και σε Βουλευτές του κόμματος, προσπαθεί να εκφράσει την θλίψη για τα χάλια του πολιτικού μας προσωπικού.
Κύριε Σαμαρά,
βαθιά θλίψη και απογοήτευση γεμίζει πολλούς ψηφοφόρους της ΝΔ και πολίτες συνταγμένους στην Κεντροδεξιά Δημοκρατική Παράταξη η πρόσφατη πρωτοφανής στάση αρχηγού του κόμματος που δεν τιμά τις δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις του περισσότερες από μία φορές. Ενδεικτικά όσο και αν είναι κρίσιμες οι ώρες, η δημόσια δήλωση ότι «μετά από μάχη, σώσατε κύριες και επικουρικές συντάξεις» που σε ελάχιστα 24ωρα ανατρέπεται είναι το ίδιο παραπλανητική όσο και το «λεφτά υπάρχουν» ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.   Όχι για την ουσία αλλά για το ψέμα!!!
Και αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό δεν είναι τα λίγα ευρώ του συνταξιούχου αλλά το διαρκές ξεπούλημα της Εθνικής Κυριαρχίας και του Δημόσιου πλούτου που συνυπογράφετε με τον αντισυνταγματικά διορισμένο Πρωθυπουργό, χωρίς να έχετε λάβει τέτοιο δικαίωμα από την ψήφο του Ελληνικού λαού (κανένα πρόγραμμα κόμματος στις εκλογές 2009 δεν το προέβλεπε).
Φυσικά δύσκολα θα πείσετε τους πολίτες, ότι δεν έκαναν λάθος που σας εμπιστεύτηκαν και σας στήριξαν για να σύρεστε από συνεργάτες και συμβούλους στην απόλυτη αναξιοπιστία και σε επικίνδυνες υπαναχωρήσεις και «εντάξεις προσώπων» της αποστασίας.
Οι μεγάλες ώρες απαιτούν μεγάλες προσωπικότητες, εσείς δυστυχώς τους διαψεύσατε…και ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τους πολίτες. Καλή τύχη.

19/02/2012                                                           Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                                    Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                                      konkoulouris@yahoo.gr

No comments: