Tuesday, February 5, 2013


ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

το Υπουργείο Οικονομίας «ανακάλυψε» 1.500.000 ανασφάλιστα οχήματα… (λέγεται ότι οι 750.000 είναι του Δημοσίου;;;…)  και  «θα στείλει επιστολές στους ιδιοκτήτες να τα ασφαλίσουν» και θα τους επιβάλει ΚΑΙ πρόστιμο 250 ευρώ εντός 8 ημερών αν λάβουν επιστολή πριν τα ασφαλίσουν!!!
Φαντάζομαι ότι οι Ασφαλιστικές εταιρείες θα πανηγυρίζουν και θα διαγκωνιστούν πια θα προλάβει να στείλει την δικιά της επιστολή-προσφορά.
Μου  φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ για να είναι  ΑΛΗΘΙΝΟ;;;
Μου μοιάζει σαν το Υπουργείο να ξεκίνησε την «πιο μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες Αυτοκινήτων» με επιστολές (του Υπουργείου;;;) στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων που τους απειλεί με πρόστιμα!!!
Μάλλον με την ίδια λογική που, επειδή δεν μπορεί να συλλάβει την εκρηκτική φοροδιαφυγή, επιβάλλει εξοντωτικά οριζόντια μέτρα σε μισθούς και συντάξεις εξαθλιώνοντας τους πολίτες.
Προφανώς κανένας δεν έχει αντίρρηση  στο να είναι ΟΛΑ τα οχήματα που κυκλοφορούν ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. Γι αυτό πρέπει, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ το κράτος με τα αρμόδια αστυνομικά όργανα να ελέγχει ΟΛΑ τα κινούμενα οχήματα (όπως αυτά που παραβιάζουν και τους άλλους κανόνες του ΚΟΚ πχ όριο ταχύτητας), και να επιβάλλει πολύ βαριές-εξοντωτικές ποινές σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες, (θα μπορούσε να επιβάλλει πρόστιμο παραβίασης του ορίου ταχύτητας σε όσα οχήματα δύνανται να αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από το όριο αν δεν βεβαιωθεί η παράβαση;;;).
ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ»ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ «ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ (ενδεχομένως) ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;
Επειδή γεννάται ίσως το ερώτημα, γιατί κάποιος που δεν χρησιμοποιεί προσωρινά το όχημά του δεν καταθέτει τις πινακίδες;;; να δύο πρόχειρες αιτίες: είναι λόγου χάριν ένα επαγγελματικό φορτηγό, που λόγω έλλειψης εργασιών- δραστηριοτήτων ΔΕΝ χρησιμοποιείται προσωρινά και θα ασφαλιστεί μόλις χρειαστεί ή ένα ανοικτό επιβατικό που χρησιμοποιείται κυρίως το καλοκαίρι και αν καταθέσεις τις πινακίδες θα καταβάλλεις ούτως ή άλλως ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, άρα η κατάθεση σε τίποτα δεν ωφελεί αλλά μόνο γραφειοκρατία παράγει!!!
                       ερώτηση προς κάθε αρμόδιο:
-Ποιόν κανόνα δικαίου παραβιάζει ο ιδιοκτήτης οχήματος που το έχει παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΙΝΕΙ;;; Γιατί πρέπει να το ασφαλίσει;;; Γιατί απειλείται με πρόστιμο αν δεν το κάνει;;;
-Γιατί πρέπει να πληρώσω την Ασφαλιστική Εταιρεία για υπηρεσίες (ασφάλεια) που ΔΕΝ θα λάβω ποτέ αφού το αυτοκίνητό μου ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ;
-Αν διαπιστώσει οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο της πολιτείας ότι το «ανασφάλιστο» όχημα κινείται, να του επιβάλει εξοντωτικό πρόστιμο.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ;;;
…υπάρχει κανένας υπεύθυνος πολιτικός να απαντήσει;;;

Παλ. Φάληρο 04/02/2012
Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

No comments: