Tuesday, February 5, 2013

Κατοχή* 1940-2010:
ΠΟΙΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ και ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ και ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ τότε…
ή ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ και ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ ή και ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΑΝ τώρα;;;
                                                       γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                          Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                           konkoulouris@yahoo.gr
                              
                                 «Υπάρχουν δύο τρόποι για να κατακτήσεις και να
                                υποδουλώσεις ένα έθνος:  με το σπαθί ή με το χρέος»
                              John Adams (1735-1826) , 2ος Πρόεδρος ΗΠΑ
                                 
* - κατοχή: κατάκτηση- κατάληψη ξένης χώρας με στρατιωτικές δυνάμεις και
                        προσωρινή  κυριαρχία σ αυτή.
  -δοσίλογος:  υποχρεωμένος να λογοδοτήσει για τις πράξεις του «στα
               αφεντικά» εντολείς του (ή κατακτητές της πατρίδας του).                        
  -χούντα:  στρατιωτική ή παραστρατιωτική ομάδα ή οργάνωση που
                     καταλαμβάνει την εξουσία με πραξικόπημα (παραβιάζοντας
                     το σύνταγμα ακόμα και με νομιμοφανείς μεθοδεύσεις), και
                    την ασκεί τυραννικά (με τη βία).
                           
                                                 
Την 28η Οκτωβρίου του 1940, οι Ευρωπαίοι «φίλοι-σύμμαχοί μας», (Ιταλοί, Γερμανοί, Αυστριακοί), προσπάθησαν με τα όπλα να κατακτήσουν την Ελλάδα.
Ο Ελληνικός λαός με την φωνή του τότε Πρωθυπουργού, είπε ΟΧΙ, πολέμησε σκληρά και ηρωικά και ηττήθηκε. Η Ελλάδα κατακτήθηκε.
 Οι κατακτητές εγκατέστησαν την εξουσία τους και με Κυβέρνηση της εμπιστοσύνης τους (γνωστοί Τσολάκογλου κλπ)  επέβαλαν στον Ελληνικό λαό οικονομικό έλεγχο, με διατάγματα που υπέγραφαν καθ υπόδειξη και εντολή οι δοσίλογοι ντόπιοι συνεργάτες τους.
 Ο Ελληνικός λαός πέθαινε στους δρόμους από την πείνα, μια που οι δοσίλογοι καλοπερνούσαν ενώ οι απλοί πολίτες, χωρίς δουλειά, έχαναν ότι πολύτιμο είχαν από τους μαυραγορίτες ή τους λοιπούς συνεργάτες των κατακτητών που τους άρπαζαν τις καταθέσεις, τα τρόφιμα ή τα σπίτια τους και τα έσοδα του κράτους με τα Κατοχικά δάνεια (που υπόσχονταν ότι θα τα επιστρέψουν) αλλά και Εθνικά κειμήλια, Αρχαία μνημεία, έργα τέχνης και Εθνικούς πόρους ενώ οι δοσίλογοι «χάριζαν» παραγωγικές μονάδες στους φίλους τους, (πχ Εργοστάσιο Ηλεκτρικής Ενέργειας Κοζάνης σε πρόγονο σύγχρονου  «δραστήριου» ομοεπώνυμου Υπουργού).
Φυσικά τότε (και μέχρι σήμερα), οι Έλληνες δοξάζουμε αυτούς που αντιστάθηκαν και τιμούμε τον τότε Πρωθυπουργό , που αντί «να σώσει την Ελλάδα» λέγοντας ένα τρανταχτό ΝΑΙ, (όπως οι σύγχρονοί μας πολιτικοί υπεύθυνοι), και να επιτρέψει στους κατακτητές να περάσουν, ώστε να μην  δημιουργήσει πολεμικές περιπέτειες και κατοχικά προβλήματα, αποφάσισε να πει ΟΧΙ και να αρνηθεί την παράδοση των Ελλήνων άνευ όρων. Η Ιστορία τους τίμησε και τους δόξασε μαζί με την λαϊκή αντίσταση ενάντια στους κατακτητές  και  καταδίκασε τους «συνεργάτες των κατακτητών και τους δοσίλογους», ακόμα και όσους γλίτωσαν την τιμωρία της δικαιοσύνης.
Η αναλογίες των γεγονότων τότε και τώρα (από το 2010 έως σήμερα) είναι προφανείς μόνο που τα σχέδια, η στάση των πολιτικών ταγών και οι αποφάσεις είναι εντελώς αντίθετες!!! Και ο λαός υπομένει ακόμα!!!
Στην σύγχρονη εποχή, (2010), η Βουλή αποφάσισε με ισχνή πλειοψηφία, παραβιάζοντας Συνταγματικούς κανόνες, να εξουσιοδοτήσει αρχικά έναν αμφιλεγόμενο «διορισμένο» Υπουργό, να υπογράψει χωρίς καμιά αντίσταση ή διαπραγμάτευση και με τρομοκρατικές απειλές προς το λαό και τους Βουλευτές, για μια επερχόμενη καταστροφή ,(που αμφισβητείται από πολιτικές αλλά και επιστημονικές πλευρές), την άνευ όρων παράδοση πολιτικής και οικονομικής εξουσίας σε μια χούντα από επίδοξους δανειστές που φροντίζουν με κάθε μέσο και σε βάρος του Ελληνικού λαού να εξασφαλίσουν την επιστροφή των δανείων με τεράστιες τοκογλυφικές επιβαρύνσεις (Α΄ μνημόνιο). Ακολουθεί ο «διορισμός» ως Πρωθυπουργού του εκλεκτού των δανειστών, επιφορτισμένου με την δέσμευση να υπογράψει την επέκταση της παράδοσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας, με διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή και κυρίως με την εν λευκώ εκ των προτέρων υπογραφή από δοσίλογους αρχηγούς ότι ανεξάρτητα από τη βούληση του Ελληνικού λαού στις εκλογές, θα μείνουν πιστοί στις εντολές των κατοχικών δυνάμεων των δανειστών (Β΄μνημόνιο).  Την νομοθετική νομιμοποίηση της πρώτης και την νομοθετική κάλυψη της πλήρους παράδοσης  ανέλαβε τρικομματική Κυβέρνηση  και επέβαλε μέτρα πρωτοφανή, ανάλγητα, απάνθρωπα, μη ρεαλιστικά.  Μέτρα που δεν διαφέρουν από αυτά που είχε επιβάλει η κατοχική Κυβέρνηση του 40, την οποία πολέμησε με κάθε μέσο ο πεινασμένος λαός, που αντιστάθηκε γενναία στα κατοχικά μέτρα και στην ξένη κατοχή. 
Η ομοιότητα των μέτρων σήμερα είναι συγκλονιστική.
Κατοχή είναι τα μέτρα που η Κυβέρνηση Σαμαρά επέβαλλε και εφαρμόζει.  Κατοχή είναι η  αρπαγή των καταθέσεων για οφειλέτες του Δημοσίου αλλά και η κατάσχεση- αρπαγή-απαλλοτρίωση   των μέχρι πρόσφατα αναπαλλοτρίωτων  μισθών και συντάξεων του δημοσίου, κατ εντολή της χούντας των κατακτητών. ΝΤΡΟΠΗ και κατοχικός φασισμός!!!  ιδιαίτερα αν το χρέος προέρχεται από φόρους δυσβάσταχτους και πρωτοφανείς που πλήττουν κυρίως τους νομοταγείς νοικοκύρηδες. Αυτά όλα είναι «κατοχή» και κατακτητές  οι εκτελεστές δοσίλογοι υποτακτικοί μιας εξουσίας με καλοστημένες φασιστικές μεθόδους.
Κατοχή είναι το καθεστώς που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες».
Κατοχή είναι όταν παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο εισαγγελείς επειδή έχουν άποψη και την εκφράζουν δημόσια ταυτιζόμενοι με χιλιάδες εξαθλιωμένους, αγανακτισμένους πολίτες από την πολιτική της Κυβέρνησης των δοσίλογων του Σαμαρά και της χούντας των κατακτητών. Μια  κυβέρνηση δοσίλογων η οποία προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές και εξωθεί τους νοικοκύρηδες, με εντολές των κατακτητών, για να μην πάνε φυλακή, να ξεπουλήσουν την απαξιωμένη περιουσία τους, που απόκτησαν οι ίδιοι ή οι γονείς τους με σκληρή δουλειά και όπου ίσως μέρος της να το οφείλει ακόμα σε δόσεις στην Τράπεζα.
 Κατοχή είναι μια Βουλή που νομοθετεί κατά πλειοψηφία (έστω και ισχνή, κατ  επίφαση δημοκρατικότητας) και μια  Κυβέρνηση που εισηγείται όλα τα μέτρα κατ εντολή των κατακτητών όπως η ίδια δηλώνει, «μας το ζήτησε η τρόικα».
Κατοχή είναι όταν επιβάλλονται μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και του κράτους, στριμωγμένα  σε ένα άρθρο παρά τον κανονισμό, (παράνομα και αντισυνταγματικά), για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».
Κατοχή είναι όταν ένας υπουργός οικονομίας,  δηλώνει ξεκάθαρα ότι «δεν θα μπορούσα να ζήσει με 500 ευρώ το μήνα»!!! και  με απόφασή του, διαμορφώνει στο επίπεδο αυτό, χιλιάδες συντάξεις δημόσιων λειτουργών που τους καταδικάζει στην ανέχεια, την εξαθλίωση και την αναζήτηση τροφής στα συσσίτια ή στα σκουπίδια… ενώ ο ίδιος επιμένει ότι «Κοινωνική πολιτική θα κάνει η επόμενη Κυβέρνηση, αυτή ΟΧΙ…».
 Είναι μια σύγχρονη κατοχή που περιμένει την λαϊκή αντίσταση όπως τότε αλλά με δημοκρατικά-ειρηνικά μέτρα … που θα απαλλάξει τους Έλληνες από τους στυγνούς κατακτητές τους, ντόπιους και ξένους.

04/02/2013
Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

 
δημοσιεύθηκε: 05/02/2013

No comments: