Saturday, February 23, 2013

άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα
ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Για μια φορά ακόμα η Κυβέρνηση παίζει με τις υποσχέσεις στους εξαθλιωμένους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. Μετά την επιδότηση!!! του πετρελαίου θέρμανσης που «άφησε περισσεύματα» με τις απαράδεκτες και  άπιαστες προϋπόθεσης που επιβάλλονται στους δικαιούχους, κοντεύει να πρέπει να μην έχεις κεντρική θέρμανση για να δικαιούσαι επιδότηση πετρελαίου. Παρόμοιο φαίνεται ότι σχεδιάζεται και για το επίδομα που θα καταβάλλεται στους εμπόρους που κλείνουν τα εμπορικά τους, ως επίδομα ανεργίας.
Το καινούργιο παραμύθι είναι η ρύθμιση των δανείων στις Τράπεζες, αν δεν έχεις ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσεις. Εξηγούμαι:
Ένας απλός εργαζόμενος ή συνταξιούχος που λάμβανε το 2010 ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ και σήμερα έχει μειωθεί κατά 35% (για να είναι μέσα στα περιθώρια που προβλέπει η  απαίτηση-προϋπόθεση που διαρρέετε και την έγκριση της οποίας φαίνεται ότι εκλιπαρεί η Κυβέρνηση από την τρόικα που «δυσκολεύεται» να συμφωνήσει).
Δηλαδή σήμερα λαμβάνει ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και με τον φόρο εισοδήματος 22% απομένουν πρακτικά 20.000 ευρώ.
Αν αφαιρεθεί το ποσόν του δανείου 12.000 ευρώ απομένουν στον «χλιδάτο εισοδηματία… που δεν του επιτρέπουν ρύθμιση»  8.000 ευρώ το χρόνο  για να ζήσει πλουσιοπάροχα!!!
Δηλαδή πληρώνει πάνω από το 60% του ετήσιου εισοδήματός του στην Τράπεζα (ενώ αρχικά, το 2010 είχε δεχθεί καταβολή λιγότερο από το 30% του εισοδήματός του). Αν αυτό δεν είναι απάνθρωπη, βάρβαρη  στέρηση πόρων και καταστροφή της ποιότητας ζωής για ένα νοικοκύρη, τότε τι είναι;;;
Σε τι διαφέρει αυτή η συμπεριφορά των Τραπεζών και του κράτους απέναντι στους πολίτες του, από την στάση των παγκόσμιων τοκογλύφων κατακτητών απέναντι στην πατρίδα μας;;;

No comments: