Sunday, May 12, 2013

ονειρευόμουνα :  οι «δάσκαλοι» να πούνε
    …το πρώτο ΟΧΙ στους κατακτητές!!!
                                                        γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                      konkoul.blogspot.gr 

συχνά μου αρέσει να ονειρεύομαι… σκέφτομαι λοιπόν και τροφοδοτώ το όνειρό μου, τώρα που η κατοχική Κυβέρνηση Σαμαρά-Τσολάκογλου αποφάσισε να ξαναδείξει για πολλοστή φορά τη δύναμή της, την φασιστική αντίληψη και την επιβολή και αποφάσισε να «επιστρατεύσει»τους Καθηγητές πριν ακόμα αναγγείλουν επίσημα απεργία.
Η Κυβέρνηση που «σκοτώνει» χιλιάδες Έλληνες από το κρύο, από την πείνα και την έλλειψη στέγης και  από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής και Νοσοκομειακής περίθαλψης, που αφήνει αδιαφορώντας  σχολεία χωρίς θέρμανση, βιβλία και καθηγητές,  αποφάσισε να μην επιτρέψει την «διαταραχή» των εξετάσεων. Η κυβέρνηση που έχει αυξήσει την ανεργία των νέων στο 64% και σπρώχνει μια ολόκληρη κοινωνία στην απόγνωση και την αυτοκτονία, δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για "πρόκληση αναστάτωσης". Η ίδια αποτελεί τη χειρότερη μορφή "αναστάτωσης" για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Η Κυβέρνηση των δοσίλογων κατακτητών προχωρά στην πρωτοφανή απόφαση να επιστρατεύσει προληπτικά καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι μια χουντικής έμπνευσης και νοοτροπίας κίνηση ( όπως δήλωνε στη Βουλή, 11/02/2011, ο δοσίλογος Πρωθυπουργός Σαμαράς «…όταν αντιμετωπίζετε με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη»…) που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία για έναν ακόμη κλάδο εργαζομένων. Η κατοχική Κυβέρνηση που επιδιώκει με τη στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας σε όλους τους εργαζόμενους.   Σήμερα επιστρατεύουν τους εκπαιδευτικούς, αύριο θα επιστρατεύσουν άλλους και θα απαγορεύσουν κάθε κινητοποίηση ενάντια στη μνημονιακή καταστροφή.
 Ονειρεύομαι λοιπόν οι 80000 περίπου καθηγητές που θα λάβουν «στρατιωτικό φύλλο πορείας» με την υπογραφή του Στρατηγού Τσολάκογλου-Σαμαρά για να παρουσιαστούν στην υπηρεσιακή τους θέση, να πουν ένα βροντερό ΟΧΙ, όπως τότε το ΄40 είπαν σύσσωμοι οι Έλληνες.
Δεν είναι θέμα ηρωισμού ή λεβεντιάς, είναι θέμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αφού αν αντιδράσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κανένας δεν μπορεί να εφαρμόσει την απειλή ποινών και φυσικά θα είναι μια βαθιά ανάσα για όλους τους Έλληνες.
Θα είναι ένα ΟΧΙ στην εντολή των ξένων κατακτητών να διωχθούν-απολυθούν  10000 δημόσιοι υπάλληλοι με μια κίνηση!!! που την έλαβαν και την ψήφισαν οι υποτακτικοί  Βουλευτές που αντί να Βουλεύονται, «υπακούουν».
Να το πουν όλοι μαζί με ένα στόμα μια ψυχή!
Αυτά έβλεπα στο όνειρό μου και μόλις ξύπνησα σκέφθηκα «αν ήσουν εσύ στη θέση ενός καθηγητή εν ενεργεία τι θα έκανες;;;»
Δεν ήμουν ποτέ ήρωας, αντιστασιακός, επαναστάτης, αν ήξερα όμως ότι και οι συνάδελφοί μου, οι φίλοι μου θα πράξουν το ίδιο, θα γέμιζα κουράγιο και δύναμη. Έτσι επειδή είναι μια ευκαιρία να αντισταθούμε στην μεγάλη εφαρμογή του άγριου πειράματος του δόγματος του σοκ που εφαρμόζεται από τριετίας  σε βάρος των Ελλήνων.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το όνειρό μου μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει να ονειρεύομαι.
 12/05/2013
konkoulouris@yahoo.gr

No comments: