Wednesday, December 18, 2013



ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ «ΜΕΤΡΟΥ»…ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

Ελλάδα, ένας επίγειος παράδεισος!!! Η χώρα του μέτρου, της ανθρωπιάς, του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της Ιστορίας… που τον κατοικούν δυστυχισμένοι πολίτες… και που τους κυβερνούν ανίκανοι ή εξωνημένοι πολιτικοί.
Περήφανοι οι Έλληνες για την Ιστορία τους αλλά αφημένοι στα χέρια ανίκανων πολιτικάντηδων που θέλουν να τους σώσουν, εξαφανίζοντάς τους.
Τελευταία πολύ κουβέντα γίνεται «…να προστατεύσουμε τους αδύναμους, τους φτωχούς…» και οι «ευαίσθητοι» δημοσιογράφοι αμέσως διερωτώνται «ποιοι είναι φτωχοί;;;»
Να λοιπόν ο πιο απλός και αναμφισβήτητος τρόπος να ορίσουμε την φτώχεια, την πραγματική ένδεια: χθες (16/12/2013), δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών μας ταγών, των Βουλευτών και από την απλή παρατήρηση μπορεί να δει κανείς ότι το μέσο ετήσιο πρακτικά ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ εισόδημα του κάθε Βουλευτή είναι περίπου 80.000 ευρώ μόνο!!!
Δηλαδή το μηνιαίο (στρογγυλεμένα) περίπου 6.600 ευρώ… ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ.
Θυμάμαι με συγκίνηση τον Πρόεδρο της Βουλής πρόσφατα, να παραπονείται από το βήμα της Βουλής αλλά και άλλους Βουλευτές ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα γλίσχρα εισοδήματά τους, πώς να πάνε σε γάμους και κηδείες και μάλιστα καθ υπερβολή πιστεύω, ένας μας είπε ότι οι Βουλευτές «κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να ζήσουν»… (δικός του ο λόγος).

Μια λοιπόν που από τα πιο επίσημα χείλη φαίνεται ότι το ποσό αυτό ,η αφορολόγητη Βουλευτική αποζημίωση, είναι ελάχιστο για να επιβιώνει ένας νομοταγής πολίτης φτωχικά, ΠΡΟΤΕΙΝΩ να θεωρηθεί ως ελάχιστο όριο φτώχιας το μισό ποσό και μάλιστα φορολογητέο… ΔΗΛΑΔΗ όποιος εισπράττει από όλες τις πηγές λιγότερα από το μισό εισόδημα του Βουλευτή, να ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΤΩΧΟΣ με ότι αυτό σημαίνει…
με πολύ ενδιαφέρον θα άκουγα, διάβαζα την άποψή σας!!!
17/12/2013
konkoulouris@yahoo.gr

No comments: