Thursday, January 16, 2014



Ο «δήμιος» και το “bonous”…

το άγριο φοροκυνηγητό κορυφώνεται…διαβάζουμε καθημερινά και ακούμε στα ΜΜΕ. Έκπληξη μου προκαλεί η ένταση, η αναλγησία, η βαρβαρότητα με την οποία λαμβάνονται και επιβάλλονται δυσβάσταχτα ή αβάσταχτα για πολλούς φορολογικά μέτρα και η βίαια εφαρμογή των ποινών είσπραξης. Απειλητικά μηνύματα, κατασχέσεις, από Τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες, πλειστηριασμοί κατοικιών αλλά και ανθρωποκρατήσεις και φυλακίσεις ακόμα και για μη πληρωμή του «έκτακτου!!!» χαρατσιού Βενιζέλου μέσω ΔΕΗ που τώρα έγινε μόνιμο, αλλά και κατάσχεση μισθών και συντάξεων. Για οφειλές ελάχιστων ευρώ και με ξεδιάντροπο πρόσχημα ότι τάχα «έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν».
Φόβος, τρομοκρατία και έκπληξη στον πολίτη που δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί  τόση αγριότητα, τέτοιο μένος, τόση βαρβαρότητα…
Ο «δήμιος» που χωρίς ψυχή, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, εκτελεί την ποινή, επειδή αυτή είναι η «δουλειά» του. να «σκοτώνει» !!!
Όμως πρόσφατα έλαβα μια λογική εξήγηση του φαινομένου. Οι «σοφοί» τεχνοκράτες Νομοθέτες μας, που μεθοδικά και συστηματικά Νομοθετούν εκτός Βουλής με «Φασιστικά» Διατάγματα ή «παραπλανούν» τους Βουλευτές υφαρπάζοντας την ψήφο τους, αφού συχνά καλούνται να ψηφίσουν σε ένα άρθρο ΧΙΛΙΑΔΕΣ διατάξεις, άσχετες μεταξύ τους και με τον τίτλο και το περιεχόμενο του Νόμου.
Να λοιπόν τι προβλέπει ο Νόμος:
                                             
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ Α΄ Αρ. Φύλλου 222
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093/12 Νοεμβρίου 2012
Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής
Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμο−
γής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαι−
σίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.
(ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)
ΣΕΛ 5561

……...
  β. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και
  του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλε−
  κτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύεται στην
  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να προβλέπεται
  ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του Γενικού Γραμματέα
  Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων
  της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο
  στόχο.
, ……………..

Δηλαδή, αν ο δήμιος εκτελεί καλά την δουλειά του θα λαμβάνει «ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)». Ε λοιπόν με ειδική διάταξη του Ν 4093/12 ΦΕΚ 222 Α΄ σελ 5561, μπορεί να προβλέπεται ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο.
Άρα μάλλον σύντομα θα προβλεφθεί και η πρόσληψη χειροδύναμων βοηθών που θα γυρίζουν ανάποδα τους πολίτες για να τους «αρπάξουν» και το τελευταίο νόμισμα ώστε να πετύχουν τον στόχο και να εισπράξουν το bonus!
Ανεξάρτητα αν θα εφαρμοστεί το μέτρο ή όχι και μόνο που το σκέφτηκαν και το νομοθέτησαν, επιβεβαιώνει την βαρβαρότητα που τους διακρίνει.
Άραγε κε Στουρνάρα, κε Σταικούρα, κε Μαυραγάνη, σας έχει μείνει ίχνος ντροπής ;;;
Φυσικά δεν θα λάβω απάντηση!...

No comments: